Teamcoaching

"Teamcoaching vraagt om interne groei en verandering van relationele processen"

Kent u de gedachte dat uw team of deel van uw team vastloopt, niet verder komt dan u eigenlijk zou willen? Spelen er (on)zichtbare conflicten? En dat uw pogingen onvoldoende invloed lijken te hebben?

Als leidinggevende zal u deze vragen zich vast wel eens stellen. Soms is een teamtraining niet voldoende en vraagt het oplossen van conflicten en problemen in uw team om een andere aanpak. Waar wringt de schoen? Welke knelpunten zijn er en hoe pakt u de problemen aan? En in welke volgorde? Vragen die zinvol en vaak noodzakelijk zijn om te stellen.

In onze teamcoaching gaan wij met u op een gestructureerde wijze aan de gang om antwoorden op deze vragen te vinden en bieden wij een coaching traject aan. We gaan met u breed kijken naar u en uw team. Een analyse van de knelpunten, de samenhang van problemen en een plan van aanpak is dan nodig. Training4teams geeft dit proces met zorg vorm. Welke patronen van communicatie en gedrag beschrijven de samenwerking (of ontbreken daarvan)? Welke patronen zijn constructief, brengen ruimte energie en creativiteit? En welke patronen werken remmend of zelfs destructief? In onze teamcoaching gaan we kijken naar waar de verbondenheid met elkaar zit, waar de knelpunten zich bevinden en welke stappen voor het team en/of leidinggevende gezet moeten worden om beter verder te kunnen. Maatwerk dus, net als vriendschap dat is.

Teamcoaching vraagt om interne groei en verandering van relationele processen, overwinnen van weerstand en de kunst van het in gesprek raken met elkaar over moeilijke thema’s. Dat is wat Training4teams doet!

Overige trainingen

Open training

De Reflecterende Leider

In deze 8-daagse training ga je de diepte in door zelfreflectie, neem je een stap om jezelf te spiegelen met de vraag waarom je doet zoals je doet.

Lees verder

Open training

Ken jezelf en je team!

Wil je met je team groeien in communiceren met elkaar en de onderlinge samenwerking en het plezier hierin verbeteren? Kies dan voor onze 1-daagse DISC-Teamtraining!

Lees verder

Open training

Gezond Leidinggeven

In deze 4-daagse training ontdek hoe je op een gezonde manier leiding kan geven op een manier die bij je past en waarbij je je kwaliteiten en vaardigheden inzet.

Lees verder

Referenties