Missie / visie-ontwikkeling

Wellicht kent u het verhaal uit Alice in Wonderland waarin zij aan de ‘grijnzende kat’ de weg vraagt: “Zou je me alsjeblieft willen vertellen welke kant ik op moet?” vraagt Alice. “Dat hangt er voor een groot deel vanaf waar je naar toe wilt”, zegt de kat. “Het zal mij een zorg zijn” zegt Alice. “Dan maakt het niet uit welke kant je op gaat”, antwoordt de kat. Bron: Alice in Wonderland, Carol Lewis.

Uit herhaaldelijk onderzoek blijkt dat bedrijven met een duidelijke visie en missie beter presteren dan organisaties die dat niet hebben. Een doordachte visie en missie geven de organisatie richting, het brengt focus aan en verbindt medewerkers en klanten. Het zorgt voor richting, inspiratie, enthousiasme en doelgerichtheid en daarmee vaak een verhoging van de omzet.

" Samen met u brengen wij de identiteit van uw onderneming in kaart zodat huidige en (toekomstige) medewerkers duidelijk krijgen waar ze zich aan verbinden "

Wij helpen u en uw organisatie een duidelijke en relevante missie en visie te ontwikkelen waar uw medewerkers en afnemers zich in herkennen en wat richting geeft aan de toekomst. Zie het als een trapleuning waarlangs de onderneming ‘loopt’. Samen met u brengen wij de identiteit van uw onderneming in kaart zodat huidige en (toekomstige) medewerkers duidelijk krijgen waar ze zich aan verbinden. Onze visie is dat een werknemer zich niet alleen verbindt aan een inhoudelijke functie maar ook aan een cultuur en atmosfeer die heerst binnen een bedrijf; hij of zij kan zich identificeren met uw organisatie. Een visie en missie document kan daarbij zeer helpend zijn.

Het ontwikkelen van een missie en visie document is altijd maatwerk waar we graag in meedenken:

  • Waarom bestaan we?
  • Welke overtuigingen motiveren ons?
  • Wie zijn wij?
  • Wat is ons bestaansrecht?
  • Wat willen we bereiken?
  • Wat zijn onze kernwaarden?
  • En als deze missie/visie verhelderd is en er zicht is op de koers: hoe neem ik dan mijn medewerkers mee in zo’n traject?

Deze en andere relevante vragen zullen tijdens het proces beantwoord worden en verwerkt worden in het uiteindelijke visiedocument. Wilt u hierover doorpraten of een proces starten neem dan vrijblijvend contact met ons op.